بنام خدا
مراسم جشن زادروز امام زمان (عج) روز جمعه ششم جولای به مدیریت کانون فرهنگی نور و به همت دلباختگان مولی در سالن آمفی تئاتر ساختمان جان مولسن دانشگاه کنکوردیا برگزار شد. علیرغم اینکه این گونه مراسم معمولاً بدلیل دیرکرد شرکت کنندگان با تأخیر آغاز می گردد، اما استقبال هموطنان از این جشن غیرقابل انتظار بود بطوری که تعداد قابل توجهی از مشتاقان حضور در مراسم قبل از ساعت گشایش درهای سالن در پشت آن اجتماع نموده بودند. این طلیعه میمون و مبارک بر هیجان و اشتیاق خدمت گذاری دست اندرکاران بیش از پیش می افزود.
پخش موسیقی زمینه و کلیپی از نمونه فعالیتهای سالهای گذشته کانون نور، لحظات آغازین مراسم تا استقرار مهمانان این جشن بزرگ را به زمانی شاد و یادآور خاطراتی زیبا تبدیل کرده بود. با تمهیدات اندیشیده شده، خانواده هایی که کودکان زیر ۱۲ سال خود را نیز به همراه داشتند، میتوانستند آنها را به سالن اختصاصی که برای کودکان در نظر گرفته شده بود، بسپارند تا در آنحا تحت نظر مربیان مجرب از برنامههای ویژه ای که متناسب با گروه سنی آنان ترتیب داده شده بود، استفاده کنند. با احتساب این نوگلان جمعیت حاضر در مراسم بیش از تعداد پیش بینی شده ( ۳۰۰ نفر) برآورد گردید.
مراسم با قرائت آیتی چند از کلام الله مجید که همراه با نمایش همزمان ترجمه آن آیات به زبانهای فارسی، انگیسی و فرانسوی بود، در ساعت ۱۹:۳۰ به صورت رسمی آغاز شد. بلافاصله پس از آن، واگویه های عاشقان مهدی موعود در قالب دکلمه های زیبا به اجرا در آمد. سلام و خوشامد گوئی توسط مجری خوش صحبت و بذله گوی برنامه، نوید جشنی پرشور را به حضار داد. جشنی که لحظه های آن گستره ای از خنده های شادمانه تا جاری شدن اشکهای شوق در فراق یار سفر کرده را در بر می گرفت. مجری برنامه در ادامه به معرفی برنامه های مراسم و ارائه زندگینامه مختصر مهمان ویژه جشن پرداخت.
پس از آن، مراسم با سخترانی کوتاه ولی پرمایه و انرژی بخش خانم ساوان که از بانوان کانادایی الاصل و مشرف شده به دین اسلام می باشد، پی گیری شد. ایشان با بیان چگونگی تشرف خویش به اسلام، جمعیت حاضر را به شدت تحت تاثیر قرار داد. اوج این حس زیبا زمانی بود که وی در حالی که قطرات اشک از چشمانش جاری بود، آیاتی از قرآن کریم را تلاوت می نمود. قطراتی که پیوند مستحکمی میان کلام برآمده از جان و دل مصفایش با قلوب شنوندگان برقرار می ساخت. چه آنکه سخن بر آماده از دل، لاجرم به دل نشیند.
برنامه بعدی مراسم آواز خوانی توسط آقای حسین عطایی بود که با نوازندگی سه تار توسط همسر ایشان خانم فرناز طاهرخانی همراهی میشد. این زوج هنرمند با بیان مختصر تاریخچه ای از پیشینه کهن موسیقی فاخر ایرانی، قطعاتی سنتی با درون مایه و محتوای عشق و علاقه به دلبر و یار آسمانی را به اجرا در آوردند که با استقبال و تشویق شدید و ممتدهم میهنان هنر دوست مواجه شدند. سپس مسابقه زنده با اجرای دو مجری که از جوانان موفق و تحصیلکرده ایرانی مونترال هستند، برگزار شد. شوخیها وبداهه گویی های مجریها، فضایی شاد و با نشاط را در مراسم نیمه شعبان ایجاد کرده بود. در این بخش همچنین جایزه مسابقه اطلاعات عمومی که به مناسبت عید سعید مبعث و به صورت آنلاین توسط کانون نور برگزار شده بود، به برنده آن اهدا شد.
مراسم برش کیک به مناسبت میلاد مولود گرامی این مناسبت فرخنده که با دعوت و شرکت کودکان برگزار گردید، آخرین برنامه قطعه اول مراسم بود. این کیک در چهار طبقه و به همت بانوان ایرانی پخته و به زیبایی هرچه بیشتر تزیین گردیده بود. حوالی ساعت ۲۱ مهمانان جهت استراحت به خارج سالن هدایت شدند. در مدت مذکور از آنان با کیک تازه، شیرینی خوشمزه ایرانی که دست پخت گروهی دیگر از بانوان ایرانی بود و نیز شربت خنک پذیرایی شد. آنان همچنین فرصت یافتند تا فریضه نماز را در مکانی که برای این منظور در کنار سالن اصلی تدارک دیده شده و با فرشهایی با نقوش ایرانی پوشیده شده بود، اقامه نمایند.
پس از اتمام ۳۰ دقیقه مدت استراحت، حاضرین مجدداً در محل سالن اصلی مراسم گردهم آمدند تا شاهد نمایش تئاتر جذاب و تاثیر گذار علی ابن مهزیار باشند. نمایش زیبای گروه سیمرغ که از دانشجویان جوان ایرانی ساکن مونترال تشکیل شده است، آنچنان عمیق و گیرا بود که سالن در مدت اجرای آن در سکوت محض فرو رفته بود و با خاتمه نمایش به فراوانی میشد دستهایی را که قطره های اشک را از صورتهای متأثر پاک می کرد، به نظاره نشست. اهدای جوایز مسابقه کتاب خوانی که از ۱۰ روز قبل در سایت کانون نور قابل دسترسی بود، بخش بعدی مراسم جشن را شامل میشد.
قرعه کشی برای تعیین برندگان مسابقه ویژه از میان حاضرینی که کارت شرکت در آن را دریافت کرده بودند نیز در قالب یک مسابقه شاد و پرهیجان به اجرا درآمد تا پس از آن، مناجات با پروردگار در استدعای شتاب در فرج امام عصر و دعای فرج، پایان بخش مراسم باشد. این بخش با قیام حضار و گروه خوانی دعای مذکور به انجام رسید که حال و هوای معنوی بخش پایانی مراسم را دو چندان ساخت. مهمانان پس از آنکه با شام سنتی ایرانی (چلوکباب) پذیرایی شدند محل مراسم را در ساعت 11 شب ترک نموند.